WAGO I/O System Field IP67

2020-10-12

WAGO I/O System Field IP67

Om het nieuwe WAGO I/O System Field steeds optimaal aan de aanwezige toepassing en machine te kunnen aanpassen,
zijn er verschillende IP67-behuizingsvarianten beschikbaar.

io link logo wago

Moderne, decentraal opgebouwde productiesystemen vragen om automatiseringsoplossingen die een hoge connectiviteit garanderen en buiten de schakelkast maximale prestaties leveren. Het nieuwe WAGO I/O System Field in de beschermingsklasse IP67 is de toekomstbestendige oplossing: "Het systeem integreert snelle, Ethernet-gebaseerde veldbussen zoals PROFINET, technologieën zoals OPC UA en webservers en in de toekomst ook MQTT als communicatieprotocol, bijvoorbeeld voor de verbinding met de cloud", zegt Ludwig Adelmann, automatiseringsexpert bij WAGO. Bovendien is het systeem voorbereid voor TSN, de sleuteltechnologie voor een constante, flexibele, krachtige en veilige netwerkvorming.

Het I/O System Field ondersteunt alle relevante ETHERNET-, veldbus- en industrial-IoT-standaarden. Om het systeem te allen tijde optimaal aan de aanwezige toepassing en machine te kunnen aanpassen, zijn er verschillende IP67-behuizingsvarianten beschikbaar: volgegoten metalen behuizingen voor ruwe omgevingen naast lichte, niet-gegoten kunststofbehuizingen met geringe massa voor mobiele toepassingen. Smalle behuizingsvarianten en zijdelingse bevestigingsmogelijkheden voor meer plaats en bijkomende beschermingsmogelijkheden.

In combinatie met IO-Link weet het systeem te overtuigen als flexibele IO-verdeler bij de registratie en verdeling van gegevens. De communicatiestandaard maakt een naadloze datastroom van het sensor- tot het besturingsniveau mogelijk. "Hierdoor worden de projectering en de bekabeling aanzienlijk vereenvoudigd. Bovendien ontstaan volledig nieuwe mogelijkheden voor de diagnose, de parametrering en de identificatie van apparaten", verklaart Helmut Börjes, automatiseringsexpert bij WAGO.

De sensoren en actuatoren worden met behulp van wereldwijd beschikbare kabels M8 en M12 aangesloten. De voeding gebeurt bij het IO System Field met een voor hoge stromen geschikte M12-connector met L codering. Deze is kleiner en goedkoper dan in de handel verkrijgbare oplossingen in 7/8 inch evenals M23, en kan tot 16 A leveren. Zo kan er meer vermogen op een kleinere ruimte worden aangesloten.

 

Over WAGO

De WAGO-groep behoort tot de internationaal toonaangevende aanbieders van elektrische verbindings- en automatiseringstechniek en interface-elektronica. Op het gebied van veerklemtechniek is het familiebedrijf wereldmarktleider. Sinds de oprichting van het bedrijf in 1951 is WAGO continu gegroeid en biedt tegenwoordig werk aan ruim 8.500 medewerkers, waarvan meer dan 3.900 medewerkers in het hoofdkantoor in Minden en in de ontwikkelings- en productievestiging in Sondershausen werkzaam zijn. In 2018 bedroeg de omzet 932 miljoen euro.

IO-Link respecteert de privacy van uw gegevens.
Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren.
Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren of klik op meer informatie.

Ik heb het begrepen